Skrivguiden - tips för att börja skriva

Det krävs att man får bra inspiration för att kunna skriva bra texter, vi kommer ge dig våra bästa tips för att börja skriva. Denna skrivguide ska hjälpa dig hitta nya sätta att börja skriva och låta kreativiteten flöda.

Alla människor fungerar olika och hittar sin inspiration på olika sätt. Vissa gillar att arbeta eller studera till musik i olika former och vissa vill bara ha det helt tyst när de arbetar. Här kommer du få bra skrivtips oavsett om du är den som vill ha det helt tyst eller om du vill lyssna på musik.

Andra sätt att få inspiration till att skriva kan vara genom olika typer av miljöer. Vissa gillar att gå till bibliotek, sitta hemma eller gå till något café. Det är viktigt att göra det som passar en själv bäst.

Total tystnad - använd ljudabsobenter

Är du en av de som behöver total tystnad, vilket ibland kan vara svårt då ljud kan uppstå överallt. Men det finns en bra lösning, ljudabsorbenter. Har du ett rum som du använder när du arbetar eller skriver är detta en perfekt lösning, kolla in ljudabsorbenter.eu, de har allt du kan tänkas behöva för ett tyst rum.

3 snabba & bra skrivtips

Läs mycket

Det ger inspiration. Genom att läsa mycket exempelvis böcker får du inspiration som kan hjälpa dig börja skriva.

Börja skriva, vad som helst

Ibland fastnar man och kommer inte igång med skrivandet. Börja då skriva om vad som helst så ska du se att det lossnar.

Skriv mycket, men ta det lugnt

Skriv mycket och ofta för att hålla igång ditt skrivande. Men ta det lugnt och stressa inte, låt inspirationen komma från alla möjliga håll och skriv när orden kommer till dig.